Istid

Hallu,
Igår så hade vi resurs dag och hade därför bara en idrottslektion + en teori i specidrott. Skönt! Så slutade halv 2 och kom till stallet 2, en vecka sen sist.
Tittade när jennie och siri red och sen hjälpte jag till i stallet hela eftermiddagen.
Red sen på Astrid. Det gick sjukt bra! Ska även vara med på maskeraddressyren, känns lite konstigt eftersom jag inte ridit på henne så länge och det inte alltid går så bra.. men pernilla tyckte det så det blir nog roligt. bara jag komme rpå vad jag ska vara!

Idag så var det så sjukt jävla kallt så jag höll på att frysa ihjäl!
Efter skolan så åkte jag ut till enliden. Fixade mat,mockade och tog in hästarna innan jag red ut med Carolina! Vi red ut och galopperade på ängen, så sjukt mysigt! Hon blev verkligen jätte glad hon får ju inte göra det så ofta så det gick lite för fort med lite små bocksprång men det var jätte mysigt!
Nu ska jag plugga har två prov denhr veckan..
pussinuss

Globen international horseshow

Hallu,
Nu är jag tillbaka här!
Jag har haft det jätte kul! mycket roligare än andra åren, så det var underbart! kan nog bero på att det inte var så många nya och därför bättre sammanhållning.
gruppen jag var i var helt klart bästa! Ylva som gruppledare,jag,carolina,linda,isabell,dessiré och johanna. Så  då slapp man allt skrik på en. Men dom var iaf myyycket trevligare och snällare iår så det var skönt!
Vi hart jobbat sent alla dagar.
Torsdags:
Då började vi 9 och arbetade med allt som skulle bli klart hela dagen. Då var det massa träningar som man kunde se på oxå!
På kvällen var det "get together partyt" alla kändisar och funktionärer är där och äter  och bara hänger tillsammans. Så kom väll hem till 10 då.Även fast man kanske hälldre skulle velat sova så får man ändå passa på medans man är där!
Fredagen:
Alla shower började då. 9 Började dressyren! Det var allmänndressyr träning för Erik Lette och sen en tävling med unghästar.
Gick även i anexet! Köpte ett pannband/hårband(till mig)från kingsland och sen även en kingsland jacka men den ska jag få i julklapp så får inte använda den än:/ men men det är ju inte långt till jul nu!
Sen så var det ju shower resten av kvällen och jag var med på invigningen, var en arab med burka, hahah! Såg inte allt för bra ut men det är ändå kul att vara med i showerna om man får!
På kvällen så va rjag även tomtenisse i julavslutningen:)
Kom väll hem vid halv 1..
Lördagen:
Dressyr på morgonen och började med ponny küren och sen grand prixen. Shit vilka fina hästar alla har asså!
Gick även i anaxet och köpte en kingsland tröja,den är sjukt snygg! Älskar den verkligen, ska se fall jag hittar bilder på internet på det jag köpt sen!
Sen var det många hoppningar och sen showerna.
Kom hem kvart över 12 typ. Så man jobbar 15 timmar om dagen ungefär.. Men det är värt det!
Söndag:
sista dagen, väldigt sorligt faktiskt. Har verkligen haft det super kul med alla!
Så det var bara att njuta av det sista av dagen.
Grand prix küren var så sjukt bra! Man rös av att alla var så fina och allt var verkligen takt till musiken!
Sen var det bara att ge järnet på julavslutningen som var det sista:( Sen var det bara att riva allt, ta med hur mycket blommor som helst och åka hem för i år.. haha har nog aldrig lyckats få hem så mycket blommor som iår!
Så sammanfattningsvis så har helgen varit galet bra! Haft sjukt kul även fast vi jobbat 15 timmar om dagen och levt på socker och cacaocream. och även fast jag fortfarande är helt död och har ont överallt så var det verklligen värt det!
(bilder kommer)

ingen bloggning förnst nästa vecka

Eftersom jag kommer jobba typ dygnet runt fram tills på söndag så kommer det inte bli någon uppdatering. Bara så ni vet. Ha det bra!

Globen international horseshow

Hallu,
Nu är jag hemma efter en heldag på globen horseshow.
Det var askul och man fick verkligen nostalgi när man gick igenom blomstergången! Det har varit jobbigt men vi har fått mycket gjort och dom har för engångs skull varit väldigt glada,alltid något bra!
Så imorn blir det väll lite senare än idag och i helgen ännu senare.. Men tycker man att det är kul är det värt det!
Så nu har jag duschat och ska sova,
godnatt

snö,kallt och blåst

Hallu,
Snö,kallt och blåst ingen direkt trevlig kombination om man ska vistas ute..
För efter skolan så åkte jag ut till enliden för att rida med carolina!
Fixade all mat,mockade,borstade och myste lite innan jag gick över till berga.Vi red på deras volt i blåst och snö, inget direkt seriöst ridpass.. Men men ibland blir det så oxå, hon var fin när hon inte blev jätte rädd för allt och så var hon väldigt pigg av kylan o blåsten men det gick rätt bra.
Nu har jag precis ätit tacos,yummie!
Pluggat lite svenska och nu blir det våra bästa år!
pussinuss

Varför kan SL aldrig hålla tider?

Hallu,
Låång dag idag.. men det gick fortare än vad jag väntat mig så det var ju skönt!
En posetiv sak är att vi får 1 vecka till på oss med grupparbetet på geografin eftersom vi inte riktigt ligger så bra till,hehe(a) Så nu har vi 80 min på oss imorn att göra klart hela power pointen, sen behöver vi bara öva på det vi ska säga. Vi fick även reda på att spanska lektionen försvinner nästa måndag för vi har resursdag! och att vi inte har spanska den 15 dec så vi får sovmorgon! Är sjukt glad att det bara är en termin + några veckor av spanskan!Men jag ska stå ut och få g, det är ett av mina mål i skolan och att få g på resten av mina matteprov, får verkligen inte få ig i det!
Eftersom SL alltid är försenad så kom jag o therese inte till stallet först vid typ kvart över 5.. 1 timme efter jag slutat-.-
åt middag, bytte om och sen gjorde jag iordning Astrid. Det gick faktiskt jävligt bra att rida idag! men ja hon är väll inte riktigt min typ av häst, har aldrig riktigt ridit på någon som man måste driva för att den överhuvudtaget ska gå framåt. Har alltid ridit på hästar som alltid velat gå för fort men man kanske vänjer sig.
pussinuss

Upp med tuppen

Hallu.
Fick gå upp tidigt idag igen eftersom jag skulle rida på morronen. Red på Hallon. Det gick helt okej hon var väldigt spänd men hon var fin därimellan.
Stod sen i caféterian med Therese sen. Vi stod från halv 11 till 3. Först stod vi,sen stod vi på idas tid och sen höll vi zarah sällskap.
Vi satt där uppe och tittade när folk hoppade och sen åkte jag hem.
Tittat på komisarie späck,duschat o ätit middag.
Ska läsa igenom svenskan och geografin,ta fram kläder tills imorn sen försöka sova!
pussinuss

Jobbat i stallet

Hallu,
Gick upp kvart i 7 idag eftersom jag skulle jobba. jobbade med bästa zarah och vi var helt enkelt grymma!
Vi fick allt gjort på morronen så vi hade en lååång lunch:)
Vi var även hundvakt åt bästa pumba och han älskade verkligen att få vara med hela dagen!
Pappa hämtade mig 4 och då åkte vi och handlade mat o godis! För ikväll visas armageddon på tv!!Ni som inte har sett den har missat något. En jävligt bra film som handlar om att några oerfarna ska upp i rymden för att rädda världen från att förstöras, en "action"film men väldigt sorlig på vissa ställen. Ni som itne sett den så visas den halv 10 på 5:an!
Nej nu är det middag,
pussinuss


Kallt!

Hallu,
Vi hade hinderbana på idrotten,usch vad jobbigt det var! Men det var faktiskt kul. Sen hade vi lite rörelser och genomgång av kroppens muskler.
Vi behövde bara ha 40 min samhälle, väldigt snäll lärare vi har faktiskt! Så jag kom till stallet vid 1.
Red då på Hallon, hon behövde ridas lite. Det gick faktsikt bra, hon var väldigt pigg! men det beror nog mycket av kylan men där imellan gick det bra.
Hjälpte till i stallet och åkte sen och handla mat med mamma o sebbe.
Duschade,åt middag och nu blir det idol med choklad! Köpte en ny marabou sensation smak.cookies crem, väldigt god faktiskt!

Sovmorgon

hallu,
Väldigt behövligt med sovmorgon idag!
Älskar när man har lång tid på sig att göra sig iordning! jag skulle aldrig gå upp tidigare om jag t.ex börjar 8 för att ha mer tid på mig men när man redan fått sova länge är det jätte skönt!
Dagen gick rätt fort så det var skönt.
Kom nästan precis hem och har läst igenom spanskan och ska bara klippa ut en artikel ur tidningen. Men först blir det våra bästa år!
pussinuss

Bröjar bli galen

Hallu,
jag börjar bli galen på att inte kunna sova! har inte sovit bra sen i lördags.. Är sjukt trött hela tiden och orkar verkligen inte göra någonting. Det gör inte saken bättre av att börja med spanska kl 8 på morronen-.-
Men men glad att jag slutade kvart i 2 idag så jag hann med bussen som går 5 i och kom till stallet halv typ.
Hjälpte till lite. Stod och gosade med Rutan och Hallon<3
satt ett tag i cafeterian och åkte sen med jennie hem. Har precis duschat och ska snart äta. men först blir det ett avsnitt av våra bästa år!
pussinuss

hallon

Rutan

Hatar att man måste ha en rubrik..

Hallu,
Hade styrka på idrotten imorse. var lagom död efter det!
Åt lunch och sen åkte jag till stallet. Vi hade ingen geografi och därför jääätte lång håltimme.. och vi skulle se på film på engelskan + att jag var tvungen att vara i stallet tidigare för att åsa skulle med mig ut till sunny och hon var tvungen att vara hemma tidigt.
Tittade när Siri och jennie red för anne. Båda var superduper fina!
Det gick bra att rida idag faktiskt. Åsa sa lite tips och det blev väldigt bra på slutet, så jag är nöjd!
Kvällen kommer som vanligt tillbringas med datan och tvn. Får se fall jag tar tag i att leta upp en artikel tills på fredag oxå.
pussinuss

TRÖTT

Hallu,
Har varit så sjuukt trött hela dagen..
Men det var sjukt skönt att vi satt och spelade spel på samhället och att vi inte hade någon geografi..Vilket dock var lite segt att ha 2 timmars hål.. Men rätt skönt att slippa att tänka.
På svenskan gjorde vi inte heller något anstängt gick igenom lite ordklasser,på matten hade vi vikarie så gjorde inte så mycket, hehe(a). På spanskan tittade vi på film, skönt! men vi var tvungna att dra över på tiden så missade 2 bussar och den som gick 56 kom kvart över! Åh hata sl!
Red sen på Astrid. Det gick skit i början men blev riktigt bra. Dock så tycker jag inte att det är så kul, men det gör jag ju inte på någon häst längre så ska väll inte klaga allt för  mycket..
Pussinuss

Grattis pappa på farsdag

Hallu,
Vaknade halv 10 och hann ändå sova 9 timmar. Tur att jag gick och la mig före våra gäster gått för dom åkte inte först vid 2 typ så.
Kom till stallet vid lunch. Åt med Therese och Ylva. och blev kvar där uppe rätt länge. Ledde sen dottie på öppna gruppen, som fick gå ute i skogen,hästarna älskade att få trava ute lite!:)
Hängde sen i stallet fram tills Jennie red vid halv 5. Filmade när hon red och jag säger det ofta men shit vad fin han har blivit,blir bara finare och finare för varje gång! Duktig Jennie som gjort honom så fin!
Åkte sen hem med Jennie och nu har jag ätit och duschat och ska se på någon film.
Måste sen fixa kläder tills imorn och packa väskan.
pussinuss

Gäster hemma

Hallu,
Pappa väkte mig 9 imorse!Åh vad arg jag var..
Kom till stallet var med Ylva på förmiddagen innan jag skulle rida igen. Red på eleonora och det gick rent åt helvete. Hon var så  spänd så hon inte visste vad hon skulle ta vägen och stod på stället och snurrade,småskenade runt lite och så.. Men jag bestämde mig för att sitta av och gå in, för varken hon eller jag mådde speciellt bra av att rida runt då.
Smörjde sen mina stövlar,pratade med Carolina o Zarah innan jag och ylva fick springa till bussen,haha fyfan vad roligt det måste sett ut vi verkligen sprang ändå från stallet!Men vi hann och hade 3 min tillgodo!
Kom hem gjorde iordning mig,gick upp till konsum och köpte godis. Tittade på våra bästa år och sen på någon annan tv-serie.
Sen kom familjen hem med våra gäster. Ett par som vi känner från båten. Så nu har jag varit social hela kvällen så nu klämde jag in ett litet inlägg!:)
pussinuss

Äntligen helg!

Hallu,
imorse på idrotten hade vi dans. Vi dansade typ jenka och något som kändes som någon ryskfolkdans, haha!Och ja jag och daniel var väll inte de bästa på dedär, men men vi försökte iaf!
Efter samhällslektionen så åkte jag till stallet.
Tittade när jennie red och sen så hängde jag nere i stallet. Hjälpte till lite men annars så hängde jag mest.
Red sen på Hallon. Vilket kändes ovant och ville väll egentligen itne men tänkte att jag måste ge det en chans till så att jag känner att jag förhopningsvis slutar bra. och det gjorde det! Jag kände mig förengångs skull lite duktig och hon var fin:) men det var inte jätte roligt, men jag är ändå glad att det gick bra:)
pussinuss

.

Hallu,
Sovmorgon till halv 10 idag,skönt!
Gjorde mig iordning och fick sen skjuts till skolan.
På matten lyssnade jag på musik hela lektionen,på engelskan tittade vi på film och gjorde en läxa och på svenskan så gick vi igenom gramatik men jag halvsov mest, var så sjukt trött!
Kom hem 4,bakade en kladdkaka med min lillebror. Städade rummet och skrev klart mina geografi och idrottsläxor.
Tittat på våra bästa år och nu väntar jag på vampirediaries o criminal minds!
pussinuss

Ledig

Hallu,
Var ledig idag. Eller ja jag hade utvecklingsamtal halv 1 men annars så har jag varit ledig:)
Jag gick upp halv 10,gjorde iordning mig och åkte till skäris. Hittade dock inget menmen man kan inte alltid hitta något.
Efter utvecklingsamtalet så åkte jag till stallet. Hjälpte till och så.
På kvällen så red jag sen igen. Red på Eleonora. Det gick rätt bra:)
Nu är jag så seg så jag orkar inte göra någonting. Så det är skönt att jag inte börjar först 20 i 12 imorn!
pussinuss

Snöstorm

Hallu,
Morgonen började med att vi simmade. Vi använda hantlar och trampade i vattnet,asjobbigt!
Geografin och engelskan gick rätt fort och vi hade tur som fick se på film på engelskan!
Sen tillbringades eftermiddagen i huddinge centrum medans jag väntade på att mamma skulle komma. Jag köpte mig faktiskt ett par nya svarta jeans och en ljusrosa t-shirt med lite volanger på.
Åkte sen till enliden för att ta hand om sunny. Eftersom det var snöstorm och hon inte hade broddar eller snösulor så blev det en promenad med Carolina och Agneta!
Åkte hem åt och bytte om och sen åkte jag till globenmötet. Vi fikade och gick igenom lite grejer.
Nu ska jag titta på desperate houseviwes och sen sova. Iof så är jag nästan ledig imorn! Har dock utvecklingsamtal halv 1.. Men men ska nog åka och shoppa lite innan!:)
pussinuss

minus 10

Hallu,
Skola idag igen. Segt men sånt är livet..
Men en sak som jag vart överlycklig över  var att jag inte hade någon spanska! Så jag slutade 20 i 3 ist för halv 5!
Såklart så kom fel buss så jag var tvungen att vänta på nästa buss  i segeltorp.. Men som tur va så var hampus snäll att vänta!:) Men usch vad det  var kallt, vi höll på att frysa ihjäl! Hatar vintern-.-
Kom till stallet halv 4, hjälpte till i stallet och så. Vi red sen 1 timme tidigare,jävligt skönt!
Red på astrid. Det gick bra de sista 5 minuterna men annars gick det åt helvete, jag kan verkligen inte rida längre och jag tycker verkligen inte att det är kul att rida längre..
pussinuss


Sista dagen på lovet

Hallu,
Gick upp 6 imorse.. För att jag skulle åka med therese på tävling.
Vi åkte från stallet vid haöv 8 och tävlingen var i nyköping så det var en liten bit att åka. Aqua var jätte fin och dom red på 64%. Hon var spänd i hela skritten och det drog ner jätte mycket, men dom var duktiga!
Vi kom hem till stallet runt 1 igen. Då tog jag lite kort på rutan och fixade lite nere i lilla stallet.
Tittade och tog kort när bella red. Han var spänd till en början men blev riktigt fin på slutet! Tyvärr så ville inte min kamera ta i ridhuset så det blev inga jätte bra bilder.. Men det blev några iaf.
Sen så stannade vi kvar och tittade på när jennie tömkörde larry,När anne red och ja sen blev det snack med lite stallmänniskor.

Therese och Aqua


Bella och ubbe

Alla helgonna

Idag är det alla helgonna så jag vill tillbringa en tyst minut och ett tänt ljus till alla där uppe i himlen. Min tankar går speciellt till hampus o samantha. Världens finaste änglar.
Vila i frid

världens bästa lillebror

Hallu,
Gick upp halv 10 imorse, fixade iordning mig och åkte till stallet.
Tittade när folk red för Anne och sen så filmade jag när jennie red för henne.
Snackade i telefon ett bra tag med åsa. Eftermiddagen spenderades sen med Bella och jennie i cafeterian.
Kom hem vid 4 och åkte då o handlade med mormor.
Kvällen spenderas med mormor o morfar och en påse godis.

En grej jag blir galen på är att min lillebror är och spelar match i göteborg och jag har inte snackat med honom på 3 dagar! och nu ska han vara målvakt på matchen som spelas nu. och han vill egentligen inte så jag vet att han behöver lite pepptalk men jag kan inte det för han ska spela match nu!åh jag hoppas verkligen att han vet att jag tror på honom och att han inte kan göra mer än sitt bästa! men får se till att prata med honom sen,världens bästa lillebror,älskar dig<3

hunden är här!

Hallu,
vaknade halv 11 idag,skönt med 11 timmars sömn!
kom till stallet vid 12 och åt då lunch och skottade ridhuset innan vi red.
REd på Astrid. Det gick väll inge vidare.. Jag kan inte rida längre,jävligt jobbigt..
Sen fixade vi i skåpet så nu har vi fixat att alla schabrak + lindor är i ett skåp och alla ridstövlar och hjälmar i de andra. Tror det kan bli riktigt bra faktiskt!
Nu är jag hemma med mormor o morfar och myser med mixto<3 och äter godis!
pussinuss

Puffy

Bilder på världens bästa puffy!<3





Bilden som kommer chocka alla mest, haha jag hoppar! inte för att det var så högt men fyfan jag skulle aldrig
våga idag! så den bjuder jag på!


4 november

Hallu,
Kom till stallet vid 10 imorse. Hjälpte Therese att mocka och fodra. Åt lunch och sen tog in hästar. Gjorde iorning Larry till jennie och tittade när hon red.
Sen blev det hjälpa till med hösilaget som kom helt oväntat!Åh.. Men det gick bra, bara otroligt segt med 20 st! Sen var vi tvungna att flytta runt där uppe så vi var där uppe minst en timme,jävligt segt..
Sen hjälpte jag bella som försökte få in ubbe i spolboxen. Det gick väll inte så bra, han kom in med båda benen och halva magen iaf,så alltid något.
Åkte sen hem med jennie och har precis ätit middag. Nu blir det titta på tv. Väntar på att vampire diaries o criminal minds ska börja!
pussinuss

chocktillstånd

hallu,
Åkte buss till stallet imorse så kom dit till 8. Hjälpte till med att göra höpåsar,släppa ut hästar och mockade o fixade i lilla stallet.
Gjorde sen iordning Rutan och vi åkte från stallet vid 10.
Kom dit i ösregn.. men vi gjorde iordning i ridhuset och sen red pernilla. Anne red även samtidigt. Två super fina hästar och två super duktiga ryttare! Så det var roligt att se på.
Sen när vi skulle lasta så gick det inte så bra. Hon ville inte gå in, inte så konstigt eftersom hon inte gillade att stå smalt. Hon fick ingen riktig balans så hon hoppade hela ditvägen. Jag stod med linan men vi bytte sen och precis när vi bytte och jag går upp mot rampen så langar rutan VÄRSTA sparken. Som träffar ränt i magen på pernilla!! Hon ramlar ihop, men tappar ine medvetande eller andan. Men vi ringer ambulans som kommer typ 15 senare! dom ska väll ändå vara snabba lixom?!
När hon åkte så åkte agneta till stallet, anne o peter åkte med tänk om hem (ingen aning om fall dom åkte v ia sjukhuset eller inte) och sen var det jag och rutan kvar. Vi fick en box där hon fick stå. Jag var helt i chock så jag var rätt okontaktbar så jag stod mest inne hos rutan. Tittade en stund på när några andra red för Erik och sen fick jag lite fika.
Sen kom jennie och åsa. Hon ville inte gå in transporten då heller men vi fick in henne tillslut iaf.
Tog hand om henne och alla saker när jag kom hem till stallet. Tog hand om såret hon tog upp.
Men sen kom beskedet om att hon var oskadd! Fyfan vad jag gick och var nervös hela tiden, usch vad jobbigt det var! Hon kom till stallet sen och då blev jag lugn. Hon hade ont i magen men det var inget allvarligt, vilken var en jävla tur! Så vi hann snacka en stund innan hon åkte, vilket var skönt.

Åkte sen till enliden för att testrida på sunny igen. Zarah följde med!:) Det gick bra att rida, det var svårare att få loss henne till vänster men det blev bra på slutet. Galoppen känns slite stel men kan kanske bli bra så vi får se vart det leder.
pussinuss

.

Hallu,
Hängde i cafeterian när jag kom till stallet,åt lunch,drack kaffe och sen hjälpte jag jennie att göra iordning larry. Filmade även när hon red för anne. Åh jag blir alltid lika avundsjuk när hon rider, hon är så duktig! Alla dressyrryttare nere i juringe är oxå grymt duktiga, man önskar ju att man själv hade den talangen!:)
Jobbade sen på eftermiddagen, mockade,fodrade,sopade,kastade ner hö och hösilage,gjorde iorning hästar innan jag åkte hem.
Kvällen kommer spenderas i soffan och bara ta det lugnt. För imorn ska jag med Pernilla när hon rider för Erik Lette (stavas det så?) så då måste jag gå upp tidigt. Eller ja tidigt o tidigt men för att vara lov, haha.
pussinuss

Godmorgon

Godmorgon,
Jag kan verkligen inte förstå vad jag gör uppe nu!Jag vaknade halv 9 när jag kunde sovit hur länge jag ville.. DEt konstiga är också att jag inte kunde somna igår och vaknade hela natten, var det fullmåne kanske? Aja.
Har försökt tittat på våra bästa år men den laggade som faan.. Så får försöka se den när jag kommer hem!
Ska snart börja fixa iorning mig och dra mot stallet.

Juste jag berättade aldrig om beckfilmen jag såg i söndags! Folk som sa att den var läskig förstår jag inte vad dom tänkte, haha. Jag tyckte att den var precis som alla andra beck och inte alls läskig. Men folk tycker ju olika:)
Den var bra. Alla beck är bra! Har nästan alla filmer av beck hemma, så ni kan ju förstå att jag har sett dom ett antal gånger, haha.

Nej nu ska jag göra iorning mig och åka ner tills stallet och pussa på hästarna.
pussinuss

Höstlov!

hallu,
Gud vad skönt med höstlov!
Tog mig sovmorgon idag och vaknade 10, sov 11 ½ timme,sjukt skönt!
Övningskörde till stallet och det gick bra.
Har inte gjort något speciellt idag. Hjälpt till i stallet,suttit i cafeterian,gosat med Hallon, gjort iordning Rutan till Pernilla, satt med på JS4 som jennie hade och nu är jag hemma.
Så egentligen så vet jag inte varför jag hänger i stallet jag gör ändå inget vättigt, men det kanske är bättre att hänga där en att ligga hemma och inte göra något? aja när man ändå inte har något liv kan jag ju hänga där så ;)
Är det inte konstigt att jag är trött, jag som sov så länge igår natt? Aja ska iaf lägga mig i sängen och titta på tv.
pussinuss

RSS 2.0